miercuri, 31 octombrie 2012

M-ati Halloween-it de tot !

        Daca-i rost de distractie, apai romanul adopta fiece sarbatoare a oricui numai sa fie in trend cu vestul, cu estul , cu toate punctele cardinale ale globului si sa mai aibe inca un prilej bun de "party."

        Si pentru ca-i de sezon, iata ca si la noi s-a impamantenit traditia Halloween-ului, cu ai lui dovleci sculpatati si masti horror, outfit-uri care mai de care mai hidoase, filme de groaza si povesti inspaimantatoare spuse pe intuneric la foc de tabara, eventual in mijlocul padurii.
       Halloween-ul  se serbeaza in noaptea dinaintea sarbatorii religioase a catolicilor numita "Sarbatoarea tuturor sfintilor" celebrata in fiecare an pe intai noiembrie.

       Asadar, sa vedem ce legaturi avem noi cu Halloween-ul de-l omagiem asa de fervent incepand din week-end-ul trecut si pana acum ! By the way , cred ca nici la mama lui acolo unde s-a inventat nu este sarbatorit atatea zile la rand !

      Dar, sa revenim ! Radacinile Halloween-ului se regasesc într-o festivitate celtica pe nume Samhain, care semnifica sfârsitul verii si trecerea în anotimpul rece.  Era un ritual al recoltei in care se aprindeau focuri sacre  si care marca un prag temporal când sufletele morţilor se plimbau noaptea pe strãzi şi trebuiau îmbunate prin daruri lãsate la usa pentru a asigura abundenta recoltelor viitoare.  Daca aveti curiozitatea de a afla mai multe despre aceasta sarbatoare, uitati aici un articol frumos si bine documentat : http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/unde-vine-sarbatoarea-halloween
       Macar daca tot il sarbatoriti sa stiti ce anume sarbatoriti si de ce !

       In orice caz, anul acesta m-ati Halloween-it de tot : in week-end s-au dat tot felul de petreceri pe aceasta tema, peste tot trebuie sa fie macar o stire despre aceast lucru, retelele de socializare sunt pline de poze cu dovleci sculptati, vrajitoare si diverse jivine ! Sper sa se termine azi si de maine sa revenim la normal. Oricum Romania are propriul ei Halloween cotidian, de ce ne mai trebuie altul ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Your comment awaits for aproval. Stay tuned :)