marți, 23 aprilie 2013

Din inima pentru o inima ... Cezar Iulian Marin

El este Cezar ... si are nevoie de noi !




"Cezar s-a născut pe 12 ianuarie 2013 și a fost diagnosticat cu 2 probleme destul de complicate: atrezie de esofag (lipsa unei porţiuni din esofag) şi tetralogia fallot (o malformaţie din cauza căreia inima pompează în organism şi sânge neoxigenat). Ambele malformaţii necesită intervenţii chirurgicale.
Pentru atrezia de esofag, deja primul pas s-a făcut, s-a intervenit chirurgical la nivelul stomăcelului, unde s-a introdus o sondă, numită gastrostomă prin care este hrănit, urmând ca la vârsta de 1 an să i se
facă reconstrucţia esofagului (bineînţeles, tot printr-o intervenţie chirurgicală).
În ceea ce priveşte tetralogia fallot, aceasta trebuie corectată în primele 4 - 6 luni de viaţă, pentru ca a nu-i fi afectate alte organe sau în cel mai rău caz creierul.
Operaţia se poate face în străinătate, unde au nevoie de aproximativ 20.000 de euro pentru tot ce înseamnă operaţie, costuri pre şi postoperatorii, controale, drumurile către medici etc...
"

         Asa incepea postarea unui eveniment la care am fost invitata pe Facebook de unul din prietenii mei din lista. 
          Alaturandu-se cauzei lui Cezar, mama fiind la randu-i si neconcepand ca un parinte sa treaca pin ceea ce trec parintii micutului, Alina Negoita, unul din fotografii buzoieni, a avut initiativa organizarii unui eveniment, in care timp de doua zile, sacrificandu-si week-ul, avea sa isi puna la dispozitie serviciile in mod gratuit oricarui om de bine care in schimbul unei sedinte foto ar fi facut o donatie, in functie de posibilitati si marinimie, pentru ajutorarea lui Cezar Iulian. 
        Alina a apelat pentru sprijin si colaborare si la Andrei Butnaru, un alt fotograf cunoscut din Buzau, si impreuna au umanizat niste suflete, printre care s-a numarat si al meu. Poate contributia mea a ajutat, macar cat o picatura intr-un ocean, la salvarea lui Cezar, pentru ca se zice ca picatura cu picatura se formeaza marile, se umple paharul, se poate salva o viata.
       Am avut onoarea de a discuta, atunci cand am tinut shooting-ul, cu una din rudele apropiate ale micutului, sa aflu mai multe despre starea lui, sa vad poze care nu au fost publicate niciunde pana acum, sa vad dragostea cu care il inconjoara cei dragi lui, sa vad ca Cezar TRAIESTE.
         Ne-am facut promisiunea de a ne vedea la anul, cand Cezar va trece peste dificultati. Sa ne vedem, ziceam, in acelasi parc, in acelasi prim week-end din aprilie, dar in care vedeta sedintei fotografice sa fie insusi micutul Cezar Iulian, jucandu-se ca un copil normal si bucurandu-se de viata.
        I-am scris lui Cezar mesaje de bine si i-am transmis gandurile noastre bune. Si astea ajuta, sa stiti ... mai mult decat ne putem inchipui.
           Sa te faci mare si frumos Cezar ! Sa fii sanatos si Doamne ajuta !
         Orice gest al vostru cat de mic ajuta. Daca vreti, puteti afla mai multe despre Cezar pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/dininimapentruoinima?fref=ts sau pe blogul intocmit special pentru aceasta cauza  http://inimaluicezar.blogspot.ro/  

          Acesta este Cezar ... si inca mai are nevoie de noi !


        
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Your comment awaits for aproval. Stay tuned :)