luni, 25 martie 2013

Despre atractie ... sau care sunt legile nestiute ale acesteia

                    Adeseori m-am intrebat dupa ce legi ale chimiei, fizicii, matematicii, astronomiei, stelelor cazatoare, polilor pamantului, echinoctiului de primavara/toamna etc. etc.  ... un barbat este atras de o femeie (caci viceversa cam stiu cum stau lucrurile). Pana acum sunt intr-o ceata totala. 
                     Din ce-am vazut sunt mai multe categorii de femei :
1. femei care fac ravagii printre reprezentantii sexului opus, fara a face mai nimic in acest sens si chiar fara a fi niste frumuseti izbitoare, dar care il au pe acel "vino-ncoa' " irezistibil.
2. femei "disponibile", care desi nu fac ravagii ca celelalte, atunci cand vor, dau niste semnale subliminale astfel incat devin imposibil de rezistat pentru partea barbateasca a ecuatiei.
3. femeile inabordabile, pe care le ocolesc toti barbatii. Ei le remarca in multime, dar nu se baga pe ele.
4. femeile inexistente, cele pe care nu le observa nimeni.
            Bineinteles, exista si subcategorii ale clasificarilor de mai sus, gen "irezistibila cuminte", "disponibila Foxy", inabordabila "da' buna", inexistenta ... asta n-are subcategorie ca oricum n-o observa nimeni.
            
             Asadar, ce face ceasul sa ticaie si hormonii sa o ia razna ? Sa fie oare un cod genetic care isi gaseste reverberanta in celalalt? Sa fie precum la grupele sangvine, o grupa care poate dona tuturor celorlalte si o grupa care nu poate dona decat celor dintr-o categorie cu ea? Unde este misterul? Cum si unde incepe si cum si unde se sfarseste atractia ?
            
            Te imbraci frumos, arati cat de cat bine, esti simpaticuta (nu dupa criteriile fotomodelistice ale vremurilor, dar dupa criteriile normalitatii oamenilor de rand), esti constienta sau nu de categoria de femei in care te incadrezi si incepi sa te autodefilezi (daca se poate spune asa) in lume. Uneori atractia cu vreun reprezentant al sexului tare este reciproca, alteori nu (desi ai vrea din tot sufletul sa fie asa exact contrariul).

            Deci, ce-l face pe el sa NU rezoneze cu tine ?
            Sa fie felul cum arati ? Se stie ca prima atractie este imaginea. Daca retina e incantata de ceea ce vede, atunci primul pas e facut.
            Sa fie atitudinea ta? Prea sigura pe tine, prea timida, prea vorbareata, prea tacuta, prea exteriorizata, prea inchisa, prea asertiva sau din contra prea supusa etc. etc. Pasul doi este poate cel mai subiectiv. Daca nu relationezi cu persoana de langa tine, atunci ai pus punct.
            Sa fie gradul tau de inteligenta ? Este foarte important ca pe langa atractia fizica sa existe si atractia mentala. Ok ... pana acum v-ati potrivit de minune, dar ceva scartaie. Fie vorbesti mult, dar aiurea, fie nu aveti ce vorbi, fie unul e super inteligent si altul e prost bata, fie ... fie ...

            Ce sa fie, ce sa fie ?
           
            Habar n-am ! Nu exista reteta pentru asta ! Fie este atractie, fie nu este ! PUNCT.

     


2 comentarii:

  1. Prin ce coridoare intortochiate trebuie sa ne duca gandul si mintea. Probabil ca tipul 1. de femeie nici nu se gandeste la asta, ci cat de greu este sa alegi, alegi, alegi, fara sa ajunga sa culegi.

    RăspundețiȘtergere

Your comment awaits for aproval. Stay tuned :)